Makanan Baby

Hi mommy. Share sikit resepi makanan baby 6 month?

2 Balas

Boleh tak beri teething biscuit pada baby yg nak tumbuh gigi? . . Teething biscuit ni biasanya tak kaya dengan khasiat. Sesetengah brand ada kandungan gula dan garam jadi kena baca label. . . Bila beri anak teething biscuit pastikan pantau sebab cebisan yang patah boleh menyebabkan tercekik. . . Lagipun tak best pulak bila benda pertama anda kenalkan pada gigi adalah yang bergula kan? . . Alternatif kepada teething biscuit: . 1. Urut gusi anak dengan jari untuk kurangkan sakit . 2. Sejukkan teething ring dalam peti dan beri pada bayi . 3. Beri popsicle susu ibu frozen. Pastikan bila dikeluarkan dari peti anda beri selepas surface popsicle tidak melekit. . 3. Kalau anak demam dan tak sihat, discuss dengan doktor sama ada boleh ke beri anak ubat demam. . . Selamat tumbuh gigi penuh! . . Jom ajak mak mak lain join channel ni di t.me/toddible6bulan Banyak ilmu pemakanan kesihatan dan parenting akan dishare dalam channel ini

Nnt sis pm puan ni ye +60 13-960 8142 mekna namanya..leh join grup healthy baby food