scan berapa weeks

hi mommy semua,mommy semua scan berapa weeks ya baru nampak heartbeat baby?saya last scan masa 6weeks masih kantung je,skrg dah 7weeks..agak2 berapa weeks baru ada heartbeat baby ya?

19 Balas

Saya week 8 tak nmpak lagi heartbeat, awak boleh cek 9+ ke atas, kdg week 8 boleh nmpak dah, tapi kwn saya week 12. kalau tak nak risau mcm saya pergi lepas week 8. Insyallah. Kalau awak nk pergi week 8 boleh nnti, doc suruh repeat scan klu tak nmpak.

saya time tu tak tahu berapa weeks sebab balik kg. lpps balik dri kg sy trus prgi konfirmkan kehamilan and dr decided nk buat scan. scan2 dah 9 weeks. dah nampak baby dah . aktif sangat . and dah ada jantung . skrg dh 11 weeks. tnggu 13 weeks utk scan kali kedua

2y ago

alhamdulillah sis..smoga dprmudahkn urusan ya

salam..hi mommy semua..sy nk tanya la,sy dah buat scan melalui bwah kat osptal,then Dr xnmpak heartbeat just Ade kantung je..usia kehamilan ikut LMP dah 8 weeks,tp ikut scan Dr 5 mggu..repeat scan LG 2 mggu..adakah mommy pernah ade pengalaman mcm sy??

sy scan semalam 9w 3d kantung masih kosong . doc cakap 50-50 .. risau pulak hati nih .. semoga baik2 shj laa .. sy ada history gugur 2kli .. patut ke sy pegi scan skli lgi dekat klinik lain?

2y ago

ok 👌🏻 tq

Sy aritu xscan klinik swasta pun. Trus buat buku Pink kt klinik kerajaan masa tu dlm 10weeks dh doc sruh baring nk scan sbb nk masukkan dlm buku Pink tu kan dh nampak dh heartbeat baby

10weeks baru nampak jantung, masa tu dia dh besar sikit. masa scan 7weeks nampak kantung saja, fetal pole pun tak ada

Saya scan 6weeks nampak kantung je. Scan lagi sekali 7weeks bru nampak heartbeat.. nti awak try scan lagi dalam 8 weeks ke..

2y ago

yeke..bestnya,huhu..ok sis..doakn sy ya...terima ksh

saya masa 7 week tk nampak lg, pastu kena repeat scan 9 week bru nampak heartbeat..

7 week da nmpk tp nk dengar kurang jelas ... 10 weeka baru clear dengar

Genap 6w nampak kntung je. 6w6d, nmpk bby and heartbeat❤️