Scan gender paling awal weeks berapa?

Hi mommy semua. Nak tanya, paling awal scan gender baby time weeks berapa ya? Saya baru 16 weeks tapi tak sabar nak tahu gender baby. Agak2 skrg kalau scan boleh nampak tak? Teringin nak baca experience mommy semua. Thank you!

10 Balas

O&g i recommend scan masa 20weeks above sebab time tu genitals baby dah fully develop. Semua anak2 i scan masa 20weeks above skali ngan detail scan tu cukup pakej dapat tau growth baby skali

9mo ago

Tu lah. Plan nak check gender sekali buat detail scan, tapi tak sabar nak check gender dulu 😂 if still tak nampak, nampaknya kena tunggu 20 weeks jugak lah 🥰

Dah boleh awak kalau baby bagi kerjasama. Saya ikut advise doctor scan 18w dgn harapan baby bagi kerjasama. Alhamdulillah baby golek3 & akhirnya nampak lah burger disitu 🤣

9mo ago

Alhamdulillah awak ❤️

Sy baru gi check semalam cukup 16weeks , dah nampak sis 😍 sebelum scan tu sis minum air sejuk biar dia sedar and active !! Pujuk dia elok2 hehe tapi atas baby jugak 🥰

9mo ago

Wahh. Esok baru nak check gender baby. Boleh try tips ni and hopefully baby bagi kerjasama 😅

Dah boleh nampak tu.. sy haritu pegi scan jugak masa 16w, sepatutnya dh boleh nampak, tapi baby tak bagi kerjasama. Die dok bersujud dalam tu doktor cakap🤭

sy scan masa week 18 belum nampak. sbb position baby tk membantu 😂 tp doc kata biasa 16week dh boleh nampak.

Kalau Boy 15w dh nmpak. Sy Scan baru ni 17w dh nmpak Tp Girl

Saya scan masa 15week ++, dah nampak heheheee

Saya check up dkt kk 18w haritu dh nmpk🤭

scan masa 20 weeks x lama dh tuh

boleh dah tu