Mandian baby

Mommy semua..boleh suggest tak..set mandian baby yg okay..sebab ramai yg suggest sebamed..or mommy2 ad suggestion yg lain..tq mommy..ank first..

1 Balas

Seeloknya bby baru lahir jgn mandikan dgn apa2 mandian lg. Just mandi air biasa shj. Kulitnya still lembut. Lepas tu haritu ada doc sarankan jgn terlalu nk menjaga kulit bby sampaikan kita beli sabun yg kononnnya sensitive. Better biasakan anak dgn sabun2 biasa je dulu, sabun baby tp yg biasa2. Mcm anakku, pureen mcm tu, jgn beli lg yg mahal2 yg extra care tu. Sbb nanti seolah2 kita yg manjakan kulit anak sedangkan kita sepatutnya train kulit tu supaya tak terllau sensitive. Ini tak, kulit bby okay je tp kita ni belum apa2 dah pakaikan sabun yg utk kulit sensitive. So lama2 mcm kita ajar kulit tu utk jd sensitive. Camtu lah lebih kurang yg sy faham doc tu cakap.

5y ago

Haah sis. Guna kan yg biasa2 dulu, kalau tak sesuai baru guna yang specific utk keadaan kulit bby.