Jaundice baby

Hi mommy semua. Untuk mommy berdarah O +ve or -ve, ada tips or amalan tak time pregnant untuk elakkan baby lahir nanti dapat jaundice yg panjang? Saya berdarah O +ve, kedua2 anak sebelum nie mmg jaundice lama sgt. Thanks semua :)

8 Balas

Hi, mommy Saya blood type B+, anak saya pula O+. Doktor kata apabila darah ibu dan anak tidak sama, chance untuk kena jaundice tu tinggi. Anak saya prolonged jaundice, umurnya cecah 2 bulan alhamdulillah kuning tu hilang dengan sendirinya. Saya tiada tips atau amalan semasa pregnant. Saya hanya mengikut apa yang di suruh oleh doktor sahaja iaitu kerap menyusukan bayi setiap 2 jam, paling lama pun 3 jam.