Hai mummy, Ada tak tips untuk elak jaundice baby yg lahir nanti? Apa yang mummy semua amalkan ya?

Sy berdarah O+ . Pengalaman ank first mmg Ada kuning Dan makan masa nak turun. Now second pregnancy 14w dah mula risau.. mummy Ada tips tak?

2 Balas

Kuning ni perkara biasa jadi kat baby baru lahir. Susah nak elak. Cuma nanti kalau anak kena kuning, kerapkan penyusuan. Tak perlu bagi apa2 selain daripada susu. Anak kena kuning dia akan jadi kerap tido. Kejutkan anak 2 jam sekali bagi susu. Bila anak kerap membuang, kuning dia akan cepat turun. Nurse sy dulu pesan suruh elakkan makanan berempah termasuk kunyit masa anak tengah kuning kalau anak tgh breastfeeding

3y ago

terima kasih puan atas perkongsiannya. insha'Allah .

Saya sekadar nak kongsikan adik ipar start pregnant jer adik sya dah bgi minum susu c2joy sehari sekali sblm tidur. Alhamdulillah baby masa lahir langsung tak ada jaundice, skrg sya pun tgh pregnant 30w dan consume susu c2joy jgk🤗🤗

3y ago

Utk semua jenis penyakit in sha Allah boleh sembuh dgn izinnya