8 weeks dh nampak baby ke?

hi mommy semua.. td bru lepas scan, doktor ckp tak nampak.. kantung ade tp kecik sgt.. smpai berkali kali dia cari untuk jumpa.. kalau ikot tarikh period tu dh 8 minggu kandungan.. tp tgk drpd sac tu doktor ckp sy salah kira.. tp sy mmg betul2 tnda dlm period tracker sy ? help me ? normal ke kalau 8 minggu nampak sac jee? pastu kecik sgt yg hampir kpd tak nampak... sy takot ??

25 Balas

Kdg2 lari jgak tarikh dlm 1w or 2w..sye klu ikt tarikh btul dh 14w tpi doc scan bru 12w5d

Saya scan 7 minggu dah boleh dengar heart beat. Tapi memang nampak kantung, kecik je.

Nak tanye skrg sis da berapa week..?? Tarikh edd ikut lnmp ke dia bg due date baru..

4y ago

sy dh 23 weeks dah skg ni.. tu post lama.. alhamdulillah kandungan sy mnjadi.. cuma edd dia bg tarikh yg bru ikot besar baby.. xleh ikot period. doktor kata ovulasi sy lambat..

Normal tu sis. Jangan risau ye. Semoga dipermudahkan urusan. Aamiin 🤲🏻💕

5y ago

yeke.. alhamdulillah.. harap2 mcm tu.. aminnnn 😍💕😊

Haid tu MMG btul awk kira .. mybe janin jadi lambat ..

sama lah saya . ikutkan dh 10w , tapi doc kata bru 5w 😕

5y ago

yeke 😭 jd stress kan bila doktor ckp cmtu.. padahal period kita ni reggular pastu tnda lak tu.. hbstu last skali betul x kandungan sis 10 weeks tu?

Saya 6 weeks dh nampak kantung, baby dan heart beat sis

5y ago

Mungkin takde alahan kot sis.. Kerja asyik makan jek haha

Saya masa 8week nampak kelip kelip jantung je..

Masih kecik tu sis,,,, sbr yaaa 😊😊😊

Normal. Sbb masih kecik sgt lagi tu

5y ago

alhamdulillah .. lega hati sy dengar.. 😭 doktor semalam mcm x thu mana. siap ckp lg berjaga jaga sbb dinding rahim sy tebal mcm nk period.. 😭😭😭