menggandung memang sensitif ke??

Hi mommy semua.. Sy pjj gan suami.. Kira sebulan sekali dia akan balik.. Baru kahwin bulan 12 tahu lepas.. Skrg tgah mengandung anak pertama 4 bulan dah.. Masalah sy kat sini.. Suami kerja jauh.. Jadi memg setiap malam akan on call gan suami sampai berjam jam.. Tapi sejak mengandung ni.. Suami mcm busy sikit.. Bila call malm2 tu dia akan kata dah mengantuk.. Padahal bru pukul 9.30 malam.. Tapi last seen kat wasap dia xbukak dah kalau dia kata nk tido.. Kiramya lepas habis je call terus dia xbukak wasap.. Kadang sy ni fikir bebukan takut suami curang.. Tapi setiap kali dia balik sy akan detail cek kereta, baju, beg dia telefon and semua barang peribadi dia(untk pastikan dia xbuat benda bukan2 belakang sy) sy cek waktu dia tido or mandi.. Kadang sy cek je dpn mata dia.. Tapi xpernah marah or pukul sy pun.. Cuma dia skrg kalau call xpernah tanya keadaan sy.. Mcm mana baby dlm perut.. Makan bnyk ke tak.. Muntah ke tak.. Masa memula dia tahu sy pregnant je sampai 3 bulan.. Masuk 4 bulan dia buat xamik tahu.. Tapi setiap kali appoiment dgn doktor dia akan balik terus.. Mintak cuti smpai 4 hari.. Hmm memg sensitif ke ek ibu mengandung ni? Bila suami buat mcm ni, sy jadi fikir negatif n asik nagis je bila nk tido mlm..

12 Balas

1st pregnancy utk kali Pertama kadang2 lelaki die tak berapa faham sis. Myb utk 2nd baby die akan faham. Normal.. sis jgn pikir bukan2 nanti jd betul2. Berdoa yg elok2..