Susu formula

Hi mommy semua . Nak tanya pendapat boleh? Baby saya da 8 bulan 2 hari fully bf .tp bila malam dia nak " ngempeng " sepanjang malam .suami kata jd manja sgt duk layan baby nk ngempeng . Pacifier mcm2 jenama dah beli tp 1 pun xmau .nak puting mak dia juga jd pacifier .tp sbnya nak ty .susu apa yg sesuai kalau da 8 bupan baru nak try susu formula ? Sb ada yang kata kene cari yg sesuai .takut cirit ,takut sembelit .ada cadangan brand susu apa yg okey ? Terima kasih 🥰

2 Balas

Anak sye suka ngempeng tpi sye ajar untk tk ngempeng sblum dia deep sleep masukkn jari tarik puting . Hari2 cuba kalau dia nangis cuba biar dulu

1y ago

Xmau lagsung .selagi xngempeng dia tahan mata xmau tdur ..

kalau dh biasa bf, kena cari susu yg jenis cair. boleh try morinaga, snow, s26, atau nan.

1y ago

terima kasih 🥰 cadangan nya.