persiapan sblom bersalin

Mommy semua lengkapkn 100% kelengkapan untuk bersalin n berpantang pada weeks ke berapa? Jom share

12 Balas

32w dah selesai brg baby. Skrg topap ckit2 utk brg mommy lak. Brg utk berpantang sy dh beli siap2 masa 20w lgi. Hrini beli pump breast pulak sbb rsenya mcm perlu dlm pntg nnti sbb takut ssu tlmpau bnyk mcm bsalin sblm ni. Now dh 36w, tgh tggu hri je😊

saya beli masa 4month beli sikit² , sekarang dah 35w semua benda dah settle so tunggu masa nak bersalin je 😊 beli awal takpa sis nanti hujung² takda lah penat nak cari barang dengan perut membesar lagi ..

4y ago

Dh ade jugk sikit"....mcm bju bby ade dh jugk sikit...sy standby 8pasang jee untuk newborn,,mak n suami ckp xpayah byk,bby cpt besar...just mcm toiletries,pad,pampers bby tu je lgi yg blom ade....yg tu mak kate tunggu cukup bulan bru beli😅 sbb mcm awal lagi mak ckp..sy skrg dh masuk 34weeks..

28week dh siap pack, sbb aritu ad bleeding...wlaupon cume bleeding ringan, dktor sruh sya siap2 tkot akn trjdi lgi...and now dh 32week, totally dh siap and dh letk lam kete...ap2 jlan tros 🤭🤭

Sy skrg dh 22 mnggu lebih dh siap smuanye sb tkut2 trberank awl ke sb doc ckp GBS sy +ve smpai skrg dan lgi stu kerp bleeding cma hrp lahir nye dye btul2 ckup buln.. aamiin..

Sy da 7bulan da siap kelengkapan baby dan ibu , standby awai xsalah . Takowt baby keluar awai plak

31 Minggu masih belum buat persiapan. Tggu next scan nak tau Jantina Baru beli brg2 baby😁

5 bulan dah beli sikit2..skrg baru 50%..target 7 bulan dah lengkap,kot bersalin awal..

4y ago

Sy 1tahun xberanak pom dah lupe 😂😅

Saya 29mingu dh settle semua skrng tngl tungu hri je nk serah dri. Eheh

4y ago

serah diri? kena salin awal ke

Sy 32 week 3days xlengkap lgi 😂

30brg bby ngn ibu bru cmplet