Ikhtiar Zuriat

Hi mommy semua, boleh kongsikan amalan yg kalian ikhtiar sehingga berjaya mempunyai zuriat yg kalian nantikan sekian lama? #tcc

28 Balas

hi sis, pertama²nya saya harap sis kuat semangat, dan teruskan berdoa tanpa henti. saya dah kahwin 9 tahun. 2 kali gugur dan sekarang sedang hamil 6 bln plus. ini zuriat pertama kami. doakan urusan kami dipermudahkan dan direzekikan menjadi ibu bapa ya. saya period tidak teratur dan suami kerja sgt² bz.. saya juga obese. sejak tahun 2020, setelah sy amalkan pemakanan sihat, kurangkan gula, dan berjalan kaki setiap hari.. saya dah turun 20 kg. saya lekat 2 kali. tp xada rezeki. saya agak putus asa. tapi lps tu saya cakap.. saya nak hidup sihat dan happy dah dpt pakai baju size L dari xxl. kemudian x lama selepas tu, saya lekat dan skrg sdg hamil.. jadi saranan saya.. 1. jaga pemakanan 2. turunkan berat badan 3. baiki kitaran haid (saya consume ovasitol) 4. mood kena cuba sentiasa happy. 5. doa setiap hari semoga mudah urusan sis dan suami..