Makin Lapar

Hi mommy sekalian. Nak masuk week 19 ni lapar makin manjadi2. Mcm mana nk kawal ada tips tk. Kalau tahan rasa nk mkn tu boleh ke? Ada effect pape tk kat babykalau tahan rasa nk kunyah ni? Mcm breakfast, mkn tgh hari n mlm saya pasti kn cukup ada daging n sayur. Cuma makin lapar ni mcm2 nk masuk. Rasa tk keruan pun ada kekadang. 😭 ye la mcm mak saya kata makan je ank lapor dlm perut. Tp saya rasa sya dh cukup mkn. Acanoo.

7 Balas

normal.sis..ms.preggy mmg akn rs sntiasa lapa..sbb tu d katakan mkn dlm kuantiti sikit tp kerap...bg kita ckup..tp kang ckup time dkt dlm bebnyi kalau lapa sgt..abis2 berpusing laju dia dkt dlm tu..or mengeras..tu dr pnglmn sy dlu la.ms.preggy.. #tapxbisou

Makan dengan kuantiti yg sedikit tapi sikit sis. Saya hadkan nasi tapi bnyk sayur. Lepastu kalau buat kerja kn nak mengunyah, then saya mengunyah buah jambu batu. Air tukar ribena. So far okey je😁

Normal. Sy pun. Sejak mkn ubat tambah darah 4 biji sehari perut sentiasa lapar. Tngh mlm terbangun sebab pedih perut sebab kelaparan.

Normal tu sis. Sis kena makan dalam kuantiti yg sikit tapi kerap. Saya pun alami macam sis masa pregnant

Mkn Mcm biasa jer sis xde istilah mkn utk b2 ke b3 as long ckp khasiat apa yg dmkn🙋🏻‍♀️

selagi blh mkn, mkn je.. yg penting standby almond atau buah2 potong klu tiba2 rasa lapr

Makan kerap, kuantiti sedikit