Check upt sehari sebelum period.

Hi Mommy, Saya nak tanya. Period saya memang teratur and lately ni saya selalu rasa nak tidur, mood cepat swing, loya tapi tak pernah muntah lagi, breast sakit dan membengkak. Tergerak hati nak check upt since tak pernah rasa mcmni. And first time jadi mcmni. Bila check upt, time tu check waktu petang. Naik double line clear. Saya pregnant ke? Sbb takut jugak nak berharap. Please help me :(

Check upt sehari sebelum period.
15 Balas

selalu rasa nak tidur, mood swing, mual tapi x muntah dan breast rasa membengkak dan sakit, semua tu saya rasa mula2 dulu before tahu pregnant ehehe saya x sangka pregnant sebab sebelum ni period saya pula x teratur sebab stress 😅 awal2 pagi before turun kerja tu, saya tiba2 rasa nak check upt, keluar double line mcm ni, then baru saya gi klinik utk double confirm 😅 for now saya tgh pregnant dan menghitung hari nak bersalin dah. btw, tahniah untuk awak yaa ehehe

hmmm saya 7minggu dah xdatang haid .. masih mengharapkan double line mcm tu.. masa haid septutnya saya haid hanya datang spot bleeding ja .. coklat2 dalam 3 hari .. lepas tu xda dah darah ka apa.. perut pun xsakit.. cuma sekrang kerap xleh tido malam .. dan peeut kembung.. breast rasa panas2 mencucuk tu kadang2 ja .. dah check upt .. tiada line langsung.. walaupun samar .. takpala saya pun hanya menunggu waktu yang tepat untuk zuriat .. baru kahwin 8 bulan 🫶🏼

kes ni mcm kakak saya. mungkin hormon masa nak period maybe? takpun awak beli upt clearblue yang digital punya. if dia tulis situ pregnant maknanya betullah. sebab kadang2 hormon kita je sblm period. kakak saya macam ni la, try sblm period naik 2line, lepastu 2/3hari lepastu period terus

sis beli cem prggy yg digital punye tu.. dia bgthu da prggy bpe weeks... sya dulu cmni jgk.. pelik knpe puting sakit smua, huhu, skrg da msuk 10weeks... mual2 teruk la jgk... 🥲 x sabar nk hbis 12weeks, nk hilangkn mual2 ni.. hehhe

4mo ago

mcm saya mual sampai 5bulan 🥲, sekarang pun banyak benda lg tak boleh masuk.

Nak tanya la kalau bersama sehari sebelum period dan lepas dalam tinggi tak chance untuk mengandung? skrg dah lewat 7hari tk dtg2 lg period🤣breast bengkak 2kali pening loya mcm sis jugak ni

4mo ago

Theoritically, sehari sebelum period bersama will not results in pregnancy. But best is buatlah ujian UPT.

kalau dah terang benderang mcmtu insya allah positive tuu..yg xconfirm kalau masih samar2.....

Esok pagi selepas bangun tidur, cek lg UPT dengan urine pertama. Kalau double line, +ve la tu. Insya Allah

kalau dah memang ada baby dalam perut tu test lah pukul berapa pun tetap double line

Tahniah. Sy dlu mcmtu gak. Delay 2 hari period. Saje2 check upt mmg +ve.

cuba try pregnantcy test jenis lain jugak untuk double confirm..