Hormon @ Pregnant ?

Hi mommy! Saya nak tanya cycle period saya for this month 44 day dah and actually 13 day delay period mean nak msok 2 week delay. Bila saya check masih belom ada tanda positif. Kalau soal rasa tanda mcm sakit² di perut tu rasa tak selesa diperut ada tapi saya tak sure saya pregnant or tak. Sakit tu pon bukanlah yg serius. Saya selalu rasa mcm period nak kluar tapi bila check siap pakai pantiliner sb rasa tu kan. Perlu ka saya tunggu seminggu lagi baru jumpa dr kk? Klau pikiran hati saya nak sangat pregnant tapi masa yg sama mcm tak hope sangat sb jenis yang bkn period normal. Apa perlu saya lakukan 🥺👶🏻#ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

7 Balas

sma la ngn sy sis..sy pun x regular period.. dh dekat sbln delay period.. msa g klinik swasta2minggu lpas..upt double line samar.... lpas 3hri dktr sruh repeat upt.. tpi neg.. smpai skrg period xtrun.. sy doakan semga ad rezeki untuk kita..

1y ago

amen 🤲🏼 semoga caye ad rezeki bulan ni.

kalau rasa nk period tp x period tu mgkin dah lekat. cba test sis. Sy anak 1st hr tu mcm tu lah. 4 hr pakai 4 tp x period. test naik double line

12mo ago

tak dan saya nk pegi klinik period. belom ad rezeki tapi tetap kena pegi check sb kitaran trlalu lambat kan. smoga next month ada rezeki

check doctor sis. kalau bukan pregnant tkt masalah kesihatan lain. makin lama tunggu nanti kita tak tahu apa sbnrnya yg berlaku pada rahim.

sy pun period tak regular. 2 kali prgnnt. tpi time tk datang period lepas pada 45 hari, sy buat upt hari hari. smpai double line baru puas hati

12mo ago

saya tak dan nk pegi klinik dah turun period. disangka melekat tapi tiada rezeki lagi. apa pon nak kena check gn kk jugk sb risau ad problem lain sb kitaran panjang sgt.

boleh try nk check upt or check darah...tp.kena ready mind utk ada kbrgkalian ya dan tidak

1y ago

okey awak. Itulah kena terima apa juga keputusan nanti.

Jumpa doktor utk pemeriksaan

cuba cek kt klinik