normal ke?

hi mommy to be!! normal ke dah minggu ke 5 tapi tak ada rasa loya mual dan muntah2?? tapi rasa senggugut kuat & breast bengkak

39 Balas

sy drpd ank no1 smpai skrg ni pregnant no3, alhamdulillah xde alahan. cuma awal2 tu kurang selera mkn sikit. tpi yg kena alahan nya suami😅. biasanya dia dh start loya2 x selera makan sblum sy dpt tahu sy pregnant lgi. utk kes pregnancy ke3 ni pun ttp sama. dia dh start loya2 xnk makan, tpi masatu sy check -ve. dh pelik pegi kenduri semua dia xnk makan😂. lepas seminggu check lgi bru naik 2line

normal, macam saya first mom dari awal pregnant sampai baby lahir alhamdulillah takda morning sickness.. dia ikut orang pembawakan lain lain.. kandungan masih manja ni eloknya jangan angkat berat jangan buat kerja berat berat.. jaga kandungan dulu even badan rasa sihat je

Normal. Sy masa 6w baru start rasa breast tegang n sakit. Mual xda lg. start 7w baru ada smpaila skrg sekali pakej sakit bhgian ari2 mcm sngugut tu. Kdg ada mommies yg bertuah sbb xda alahan ke apa. Kndungan awak msih baru. Fragile. Jgn buat kerja berat ya. ☺️

Perfectly normal! Saya sepanjang pregnancy takde craving, takde mual, macam tak pregnant ☺️ As long as ur baby is healthy and growing, never miss ur monthly checkup, mommy eat healthy then it will be okay insyAllah ☺️

Saya juga mengalami hal yg sama. Cram sgt2, nak berdiri dan jalan sakit sgt. tadi pergi dr pastu cakap esok ke klinik untuk TVS sebab tadı usg tak nampak kantung, doakan sy ya semoga tak ectopic pregnancy 🥺

normal..bru lg tu..rilex² dlu k..doa² lepas ni xkena lg teruk..ad setengah org dr awl pregnant ok je,ad stengah org mule² tau pregnant mula sakit itu,sakit ini..lain org,lain sakitnye..

saya pun baru 5week4day.. xde alahan lagi stkaat ni. cuma tu lah dia buat lapar sokmo 😂😂.. pastu breast pun rasa tegang je. xselesa pada perut myb3 sbb bby TGH nk membesar kot...

normal sis. jgn meminta morning sickness ni. lemau badan xlarat nk mkn n keje. selagi xkeluar darah sis jgn risau. continue makan folid acid n dgr nasihat doc n nurse 🤗

Normal je sis, sy masa pregnant hari tu alhamdulillah takde alahan langsung2.. cuma selera makan je hilang. Tp kalau rasa was2 boleh tanya nurse di KK or klinik nanti ye