Minum Fiber

Hi mommy" , nk tya boleka ibu hamil minum fiber utk rwat sembelit di awal kandungan??

10 Balas

kalau de petua tuk sembelit..blh share x ..smua bnd dh sy amalkn..pon sma jgk..mkn betik ke pisang ke smua sama xjln jgk..mkn ubt lactul tu pn xjln jgk..lg sy kencing manis..air masak jgn ckp dkt 2 liter sehari..stress jgk kadang. tkut bila mmbuang asik teran tp x kuar hmmm

2y ago

saya mkn salad bnyak² sis..pastu kalau gdm kena minom air 3 liter seeloknye..

minuman fiber masa hamil bagi sy tak boleh sebab dia melawaskan najis tu..bagi sy mcm bahaya untuk kandungan..cuba ambil buah² macam buah naga, buah jambu batu, betik, air secukupnya ataupon supplement khas untuk ibu hamil

Bykkn mkan buah mcm buah naga, papaya, tembikai & sayuran hijau. Elak makan goreng2 dulu, makan pedas2. Bykkn minum air suam. Air manis2, sejuk2 & bergas elakkan dulu.

Hi mommy. Tak pasti tapi kalau minum air cereal tu okay je as long tak banyak kandungan gula. Dapatkan nasihat doktor ya

Saya minum susu kambing hari2 Alhamdullilah hari2 membuang juga pastu najis pun lembut…

Sy makan lactul makan dlm 10-15min terus rasa nk membuang dan selamat utk ibu mengandung

Saya consume Lactul sis, even lps bersalin pn saya minum tu. Senang membuang.

alhamdulillah trma ksh bt mommy semua yg bkgsi ilmu.. smga sihat slalu yaa

cuba makan buah betik or pisang

better tny doktor dlu