nak tanya pendapat

emm nk tnye la .. saya kje nurse swasta .. kje kt hosptl bersalin jgk.. tp sy prefer checkup kk n beranak gomen sbb tmpt kje just support 3k je untuk staff lebih bayor sndiri.. n sy slalu terpikir mcm mne kalau bill melambung .. anak kne admit ke ape ke .. n ttbe kne emlscs ke waallahualam .. bill akan naik. sy bknnye bkemampuan sgt even suami gaji kecik.. tp ramai pertikai knp xbsalin situ je.. mmg bole tolak gaji bulan2 tp kadang tu risau sbb banyak pakai duit lps bsalin nnt . pengasuh lagi em . mommy rasa cmne?#firstbaby

6 Balas

Sy berkemampuan beranak di hospital swasta tp sy prefer hospital govt sbb check up dorg lebih details.. lg2 sy ada masalah HB rendah, cyst & now placenta previa tahap 2 plus ada GDM haha.. Sy mana peduli apa orang ckp Check up gov tp berkemampuan nk dpt free Sbb dr pengalaman sy anak first check up swasta nk g beranak hospital swasta dia tolak sbb sy ada problem HB rendah bagai dorg xada pakar, terima yg jenis xada masalah jew ni zaman 2008 tau sis, tolak ke hospital gov, tup2 bnyk benda xlengkap 😑 kena bebel.. No 2 sy check up gov n beranak hospital gov Alhamdulilah ok jew.. 2011.. Ni 2023 (sesat sorang hahaha) dr awal check up gov plus nanti bersalin gov juga semoga baik2 saja Xpyh peduli apa orang ckp sis Ikut pada kemampuan kita or apa kita rasa terbaik..

hai sis, utk anak kedua ni sy tanya pendapat nurse kk dlu sblum sy bukak buku pink, Untuk anak kedua ni, sy bukak pink di klinik swasta (klinik panel suami kerje) sbb mudah utk sy pergi appointment waktu suami cuti. Untuk bersalin sy akan pergi ke hospital kerajaan tmpat dimana anak sulung sy bersalin, nti lepas bersalin nurse kk suruh sy inform dia utk vaksin anak plak. Jadi ikut la pada sis , if kekurangan bajet bole ikut cara sy juga,, moga dipermudahkan semua.

Hi, saya pun first baby! saya minta pendapat kawan yang dah beranak kebanyakkan prefer kerajaan sebabnya ada doctor pakar dan lebih detail kata mereka. dan bagi saya beranak mana mana pun sama sahaja, perbezaan adalah "layanan dan kos" apa apa pun lebih baik ikut kemampuan sendiri dan pasangan. apa yang penting barang keperluan baby, susu, semuanya lengkap. InsyaAllah, semoga dipermudahkan segala urusan

Betul ikut kemampuan sendiri ja senang. orang memang cakap ja tapi yg kena hadap tu nanti kita sndiri juga. so better buat keputusan yang memudahkan sis dan suami.

ikut kemampuan. jgn dengar kata orang. ada ke 2 3 nnti kalau dh stable bleh la beranak swasta

ikut poket kita. xperlu nk dgr kata org.