Buku pink buat lama ke?

Hi mommy, nk tnya buku pink kan proses dia lama tk kat KK? sbb dh call KK aritu dia kata blh walk in shja dan tk perlu appointment. Cuma nk thu proses dia agak2 berapa jam? yang apa yg kena bawa?

8 Balas

biasa kalo walk in,lama jugak..mcm kt klinik tmpt sye,akan jumpe misi kmudian bru jumpe doktor pastu doktor akan scan dlu...belum bukak buku lagi time tu...kalo tak nampk janin lagi,doktor akan bg tarikh repeat scan balik lg dua mggu cmtu...bile smua dah okey,takde msalah,bru misi bg tarikh utk bukak buku..tu kalau dkt klinik tmpt sye la...tmpt lain sye taktau la...lagi satu,bukak buku nnt mcm sye juz bwak sijil nikah ja...

Tmpt sy hari tu tak lama pun. Buka buku sekali scan n check gigi plus minus less than 3 hours 😊. Semoga dipermudahkan untuk awk 🥰

kk tmpt saya suruh bawak: 1. salinan ic 2. salinan sijil nikah 3. bil utiliti 4. ultrasound scan

Saya buat di kk lama juga. Apppointment pukul 8, datang sebelum jam 8 abis pukul 12.45 huhu lamaa

ikut kawasan.. kalau kawasan yg ramai org, lama juga..

Paling biasa dlm tempoh 3 jam. Lama nya menunggu je.

Nurse kk saya suruh bawa ic, kad dgn sijil kahwin.

lama gak . saya haritu siapkan dlm 4jam gitu.