Buku pink 2nd baby

Hi, Assalamualaikum momy2.. nk tnya buku pink boleh ke buka di klinik desa? Atau kne buka dkt KK dlu baru checkup monthly kt klinik desa ? Sbb tmpt sy ngn kd dkt je tp kalau kk jauh skit .. tu igt nk booking tarikh tp tk thu nk g kk atau kd , blh mnta pencerahan tak.. and nnt kena bawa apa selain buku pink sblm ni ? Ni pregnancy yg kedua saya.. tq in advance ibu2..#seriusnanya #ingintahu

3 Balas

waalaykumussalam. boleh je. saya first pregnancy dulu pun di KD je. lagi seronok pun sebab relax je, klinik kecil kan, patient dia pun tak ramai. jadi dia boleh fokus betul2 dekat kita. saya pun baru call KK untuk check up baby 2nd ni. nurse suruh bawa buku pink anak first, sijil nikah fotostat & original, scan dari klinik swasta kalau ada, bil rumah & I/C.

mmg buku pink buka di KD. rasanya bawak buku pink lepas je. try call KD dulu tny utk confirmation

Try call KD dulu. If awak punya alamat memang KD cover, okay je. Macam saya pun call KD booking.