1st pregnancy

hi Mommy just nk tanya pendapat ... ikut kiraan tarikh last period today I'm 10weeks but when I go to clinic for scan doctor ckp baru 7weeks + n xnmpk apa2 lagi ... is it normal ? ??

6 Balas

Saya 4w xnmpk apa.. Wlupun kiraan sbnr masa tu spatutnya 6w 4d. Repeat 1week lps tu. Doc nak pastikan bkn kandungan ektopik. Dtg blk 5w,dh nmpk kantung, ukuran sgt² kecil. Doc kata 50/50 sbb klu ikutkan tarikh last period jauh sgt. Mmg ingt betul² tarikh last period. Repeat scan 8w, dh nmpk janin dan jantung. So tukar tarikh due, sbb dh nmpk janin. Jadi di sini jarak LMP saya dgn ukuran sbnr bayi 11hari. Late ovulation la tu. Ni pkara biasa. Nnt ada la tu sis..

Sy 9 week alhamdulillah dah nampak jantung baby☺️

Normal tu.. 7weeks tu lps Dr measure dkt screen kn?

Yes normal. 10 weeks baru I nampak

it's normal...

5y ago

thanks mommy

Norml