minum air gula

hi mommy. next week saya kena minum air gula untuk kali yang pertama. boleh tahu sebab apa kena minum air gula tak? tqq

2 Balas

untuk check gestational diabetes. diabetes semasa mengandung. kalau 25 years above da kena buat sekarang atau kalau family ada history diabetic ke. bmi lebih 30. ada sejarah keguguran atau bayi besar. byk lagi faktor.

kalau ada parents yg kencing manis, faktor umur dsb. dlm buku pink ada tulis sis 😊