Air gula

Bolehke just minum air putih sebelum minum air gula? Sedangkan berpuasa? Ada apa² effect or not slps kita minum air gula.. Next week kena minum..

10 Balas

Kalau sis tkde mslh kencing manis ke gdm ke.. takpe jika nk minum air masak tu sblm minum air gula or slps minum air gula sementara nk tgu 2 jam utk next pnye pemgambilan darah..but if sis ade mslh kencing manis.. sgt2 tk bole sis.. even seteguk air kosong tu boleh ggu ketepatan result MGtt tu..sy dh kena aritu.. hihihi... nti x pasal2 kena minum lg. yg dh buat tu cancel..azab gile minum air gula tu.. esp time2 tgh alahan ni..

Boleh je... Lagi bagus... Xde lah gula kite naik tinggi 😁😁😁 sbb air kosong je bkn makan pon.. Sy aritu sbelom g pko 8pg sy minun 1gelas air kosong.

Sy makan je lepas minum air gulaa . Makan roti sekeping wholemeal sementara tunggu 2 jam btw bacaan okay je 5.2. Sebelum minum air gula bacaan 5.0

Rasenye xperlu mnm air kosong sblm mnm air gula.. boleh ggu result yg akn kite dpt.. misi bgtau cmtu.. all the best🤗🤗

Klu mnum setakat mbasahkan tekak bole. Tp sbaik2 nya x mnum apa2. Nt effect keputusan bacaan. Ini yg nurse bgtau la..

boleh minum tp jgn terlalu byk, sekadar basahkan tekak.. sebab lepas tu nk kena tggu 2jam lg..😅

Jgan minum air apa2 nnti effect dkt ketepatan result

Boleh... Jgn makan & minum air bergula

Buleh minum air msak/kosg. Jgn mkn je

yes..effect