Kejang perut

Hi mommy, nak tanya saya hamil 5 minggu, tapi perut asyik 'cramp' sampai kadang mengganggu aktiviti seharian.. normal kah itu??

9 Balas

Saya masa awal2 pregnancy pun ada cramp sbb rahim nak membesar ikut tumbesaran janin kan. Tapi kalau rasa cramp makin teruk and ada bleeding, better pergi clinic and check

saya masa awal kandungan pun cramp perut. kdg mcm cramp snggugut. as long tkde darah inshaAllah ok. tp once keluar darah trus pergi emergency ya ❤️

Hi Sis. Kene tanya doktor tu. Sbb kejang2 perut ni ada banyak sebab. Elok jgn biarkan. At least kita tau keadaan sebenar.

As long tak kluar darah, okay. Jgn ada kluar darah or what so ever, itu tak normal. N patut g spital check.

Normal sbb bdn tgk adjust. Tp klu sakit sgt or brserta darah, kne jumpa doc cpt2.

better go check, takut threatened miscarriage sebab kandungan awal lagi

Normal... Byk2kn brehat

Normal.

normal