Susu formula untuk baby newborn yang sesuai?

Mommy's nak tanya saya baru bersalin and baby mula bf tapi susu tak berapa banyak. And then nurse kk datang rumah check kuning dia tinggi 177. ni nak try bagi susu formula. Jadi husband pergi farmasi and beli susu nb similac isomil yang soya tu. Okey ke susu tu untuk baby newborn yang kuning ? Boleh suggest susu apa yang Okey untuk baby kuning?

7 Balas

Saya checkup baru ni nurse beri penjelasan pasal kuning. Dia ckp susu badan lagi elok utk turunkan kuning. Dia ckp kalau susu badan tak kluar kena try juga bagi baby isap. Lama lama susu akan keluar. Ibu kena minum susu dutchlady ke apa apa la kalau takde gdm. Try makan kurma ke apa. And jaga emosi. Sbb emosi main peranan juga untuk penghasilan susu. Kalau masih tak keluar dia ckp baru bagi susu formula. Tu pun dia ckp nak bagi botol pun risau baby biasa botol nti tanak puting ibu. Sbb rasa lain2. Cuba tanya nurse juga hal ni.

susu ibu adalah yang terbaik utk cepat turun kuning. tapi, kalau takde pilihan, ade kwn ckp s26 paling cpt turun baby kuning. boleh cuba

Saya beli dutch baby je sis ambil pack yang paling kecik alhmdulillah 2 hari turun kuning bagi 2 jam sekali kejut baby

sya dlu gna lctogen 1...blh try2 ses..beli pek keci2 tngo mna yg baby sesuai..

Try karihome sis insyaallah kuning turun mcm anak saya yg first dulu..

Saya pakai anmumlac, alhamdulillah cepat juga kuning anak saya turun

karihome.