Bagi susu formula dan susu badan

Hye ibu2, sy nk tanya klu bagi susu formula dengan susu badan okey tak tu? Nti lepas bersalin takut susu x kluar lagi, bila baby x cukup susu naik pula kuning.. lepas tu susu apa yg baik untuk newborn

2 Balas

Susu terpaling baik mmg susu ibu. Tapi kebanyakkan org cakap, biase kalau first mom ni susu takde la keluar terus lps bersalin tu. Mungkin take time 2-3 hri. Mcm sy, sy stby je susu formula, lactogen utk newborn. Lactogen tu susu paling basic kot sy rase utk try n error dlu. Tapi mindset kena jaga la, sy mmg nk bf baby sy nanti innshaAllah bila mindset kita mmg nk susukan anak dgn susu badan, kita akan usaha ikhtiar lps tu ukt meriahkan susu. Susu formula tu stnby je takkan nk bg baby lapar pulak kan.

susu paling baik ialah susu bdn. susu formula ni kena try & error. elok pd bby sy, tak semestinya elok pd bby awk. penerimaan tiap bby berbeza. ada yg normal, ada yg colic, ada yg lactose intolerance. lps bersalin misi akn ajar cara nk menyusukan baby. hisapan baby yg meransang bdn utk produce susu.

1y ago

Oo okey tq mama