SUSU UNTUK NEWBORN

hi mommy's , nak tanya kalau baby newborn nak support dengan susu formula yang mana sesuai ye ? pengalaman mom yang beli susu formula untuk newborn agak agak apa ye ?

2 Balas

setiap baby lain2. xkn sama susu yg ssuai utk stiap baby. kena try n error. sllu org try beli dr susu brand yg plg murah hgga mahal. klau jenis mampu boleh je trus beli susu yg mahal dulu. beli pack kecik dulu. test dlm smggu sssuai ke tak susu tu dgn baby. boleh tgk najis dia n kencing dia. klau minum susu tu buat baby sembelit or berak berdarah or muntah ke ape, stop trus n tukar beli brand lain. but since awak x bersalin lg, instead of fikir nk bg fm ape, baik awak beli pam dulu bila dah week 35 ke atas nnt n study cara nk bf baby. sbb susu ibu plg baik utk baby. sy yg buat mixed feeding utk baby pun rindu nk ade susu badan byk balik

susu fm ni mmg kena try and error. baik utk bby sy, tk semestinya baik utk bby awk. sbb bby ni ada byk condition, ada yg normal, ada yg colic , ada yg sensitif, ada yg alahan. benda2 ni xnmpk dgn mata kasar, unless kita try. cuma advise sy, try dgn susu yg mudah dpt & mesra poket. sbb in future klu beli susu mahal, bby makin besar dan makin byk minum susu, so kos dkt situ. tp if parents ada budget, should be okay.