Rasa contraction terhenti

Mommy mommy pernah ke mengalami pengalaman macam ni. Sy dah 37w3d, dah keluar tanda lendir darah, doktor cek bukaan dah 2cm, ada rasa mild contraction. Tapikan, bila sy warded kat hospital tiba tiba contraction tu macam dah tak rasa. Selama 24jam sy warded kat hospital dan 3 kali jugak doktor cek bukaan. Yang sedihnya masih lagi kekal 2cm. Kemudian sy pun kene discharged.? kenapa ya jadi mcm tu, padahal ini anak nak masuk yg ke3.

1 Balas

Faktor umur juga tu dan life stail krg senaman..sy pregnancy ke6..bgtulah da 24,jam tak brubah bukaan rhm.. last2 doktor bg pch ketuban sbb semua dkatil sblh myebelah da bersalin ,sy je yg ms tu blm lg tp contraction dgn drh tu kerap2