susu tepung newborn

hi mommy mommy berpengalaman. nak tanya mana susu tepung yang lebih bagus untuk baby newborn? dutch baby atau dumex?

21 Balas

Kena tgk baby ngam atau tdak.. Sya bg baby sya s26 mula2 hritu tp dia sembelit lepastu tukar dupro tp tak ngam jga.. Jd pg jmpa Dr mnta advice.. Dr adviced try frisolac comfort utk mnum bila perlu shja.. bila dia sembelit and tahi keras shaja... Lepastu mnum frisolac biasa... skg minum frisolac sja.. mmg ngam dgn dia.. 😌 Bab susu newborn.. kena try and error la... kdg2 kita mau baby minum yg tu.. Tp baby tak ngam.. kena try lain pula.. mcmtu

Untuk elakkan pembaziran, try untuk dapatkan sample dekat mana-mana klinik/hopsital swasta. Atau, boleh pegi website susu tu, minta sample. Anak kedua saya dulu, saya bagi Lactogen, tapi tak sesuai sebab naik merah-merah pada leher, pelipat lengan dan kaki... Kemudian saya tukar anmum

Bby sye smpai susu yg ke 4 bru dye nk minum n rasi dngn dye.. 1. Lactogen 2. Dutch bby 3. Isomil.. Semua tak rasi dngn dye.. Last susu Nan Pro.. Bru ngam dngn dye.. Sis kne try smua jenis susu.. Smpai la susu tuh rasi dngn badn bby. Huhu😂

Dutch baby saya suggest.. BBY saya ok.. TAPI IBU MESTI TENGOK KERASIAN SUSU YG DIBERI DGN BBY... ikut kehendak bby

Ikut pada baby jugak yang mana sesuai. Better beli pack kecik2 tu untuk try.

Kene test dekat anak dulu, tngok mne yg serasi. Semua baby x sama

Ada susu tak serasi ngn baby. Kena tgk tahap sensitif baby dulu

Kena try n error sis. Dua2 susu tu pun bagus je ☺

Susu badan paling bagus

Sy guna similac aritu..ok..xsembelit