Susu newborn

Hi sye nk tnye..susu tepung untuk newborn ape yg sesuai ye?🤗harap mommy" bole bantu#bantusharing #ingintahu #f1sTymMom

6 Balas

Setiap bby tak sama sis.. Ada yg sesuai & ada yg tak sesuai. Depend dgn penerimaan bby. Kena try & error.. Saya sejak bby lahir sampai 11 bulan ni rasa nya banyak kali dh tukar susu sebab ada yg okay tapi berat tak naik, ada yg okay, lepas sebulan cirit birit,. Ada yg terus tak okay sembelit or terus muntah. Setakat ni yg paling lama bby ngam ialah s-26 gold.

sy prnh cuba jgk mcm jnis...sbb susu bdan kurg...bby msuk nicu 10hri sbb kuning + jgkitn kuman...tp byk dh try, smua cm xkena...huhu last2 sy nekad bykkn susu bdn...sbb ank tolak botol...trpksa bykkn susu bdn bg df....alhmdulillah byk susu bdn

3y ago

sy mnum susu anmum lacta + habbatussauda + kurma 3bji dlm 1cawan...stu hri sy mnum air suam 7-8 gelas...mkn mknn kegemaran...hepy ja...sy kerap bg susu df...sejam skali

Depend mommy. Sebab setiap bayi ada keserasian berbeza terhadap formula milk. Mommy kena try and error. Beli susu paket kecil dulu

selalu susu badan mommy y paling elok...kalau mommy da try OMBA untuk milkbooster boleh pm sy www.wasap.my/60129876070/omba

Cuba tanya pakar farmasi. Byk ss fm newborn di farmasi. Mungkin dorg boleh bantu 😊

puan cubalah apa² jenama dan lihat tahi baby mcm mana.