is it normal?

Hi mommy, korang pernah tak, bersetubuh ngan suami time preggy and after that you find out that your bleedng? (preggy at 7 weeks old bby)

11 Balas

Saya pernah masa w7 jugak. Mula2 mmg takut sbb 1st pregnancy. Stop sbulan until next check up. Doktor kata try lagi skali. Kalau brdarah kene stop. Alhamdulillah da xdarah da. Tapi skrg kalau brsama xbuang dlm sbb baca bole menyebabkan contraction.

5y ago

Syukur lh sis xde apa2, hmm sy kguguran pas2 7w 😢

pernah.dan a week after that,miscarriage..so,skrg ni preggy balik,mmg seram la,skrg dh msuk 6bulan,still xpernah on lg dgn suami..hee tp pngalaman stiap org xsama sis,better p hosp,check..tgk apa yg xkena..

5y ago

Ohh wow, syukur lh kn..

Sya dari awal kehamilan mmg selalu gak bersama ngan suami..tapi takda bleeding..sebab sya dan suami dah plan jgn tembak dlm..bahaya..terbuka laluan tu kalau tembak dlm if rahim tak kuat..keguguran jawabnya..

5y ago

Yup, after gettng with husbnd, 😩

Better elakkan sbb kandungan masih awal kadang bergantung dgn kekuatan rahim sndiri sis ada yg kuat ada yg tidak jd sebaiknya elakkan tggu kandungan lama sikit kalau taknak jd ape2

Stop intercourse for a while, until the bleeding stop. Thats what my doctor said. Tapi kalau bleeding banyak, refer doc asap ye.

Better stop dlu...lg2 klu suami buang dlm...air tu boleh kntrak gn rahim...better bnykkn membaca mana2 sumber sahih

5y ago

Ni yg sy phm n baca..klu awl² ni btter on off dulu bersama..sbb kandungan msih baru..n xtau apa mslhnya lg...then klu dh 8-9 bln digalakkn bersama..spy rahim ada kntraksi..

Banyakkan membaca yee.. Awal kandungan selamat atau x utk brsama.. Baca dulu jgn buat dulu.. Tq

Disebabkn sy bsma ngn suamila sy gugur bila 7w.kndungn x gagah lagi..Now dah bjga2..peritnya kehilgn.

5y ago

Ohhh ok..

Kalau dh bersama then ada bleeding. You should stop for while sis. Ada org boleh sex awal pregnant tkde apa apa. Ada org tk boleh.

pnh..n kguguran

5y ago

Ee btul lh, selepastu sy kguguran! 😢, dh 4 hri bbrlalu, btw sis ambik msa brpa lama untuk prgnnt bck?