1st pregnant journey ?

hi mommy! kandungan berapa weeks anda scan for first time..? cuba share..thanks in advance mommys ?

691 Balas

Saya scan masa 5 weeks, nampak kantung je. Nasihat saya kalo nak pastikan bebetul nampak baby, tunggu la lepas 7 @ 8 minggu. in shaa Allah nampak kepala budak kecik😆😆

Masa 4w tapi masa tu tak nampak apa lagi pun. Scan lagi 6w nampak kantung. Scan lagi 8 minggu dah nampak janin. Scan 10w nampak heartbeat. Alhamdulillah.

scan msa 3w+ tp xnmpak apa2 pun lg skrg dh 7w+ alhamdulillah dh nmpak baby & heartbeat.. rasa xsabar btul tggu baby lahir nt, sapa sama due gn sy? bulan 11 ?

3y ago

saya

Saya 1st pregnancy scan first time dlm 5weeks nak confirm kn kat klinik swasta. Tp hnya nmpak kantung shja. And then Dtang klinik lgi scan 9weeks dah nmpak jantung baby.

1st scan, kandungan 4weeks, banyak kali plk tu scan, doktor lain3 & d klinik lain2.. Alhamdulillah dah nampak kantung. Moga kandungan ku sihat2 sehingga melahirkan.. Amiin

5y ago

Pastu sy scan masa 6weeks dah nampak janin dalam kantung & dah ada degupan jantung baby. Ni scan kat klinik pakar hosp gov jer...

1st scan 5wk4d (baru nampak kantung) 2nd scan 10wk (baru tadi pergi scan..and doctor suruh scan lepas 2 mgu lg untuk bg confirm due date..buat masa ni due date 26/7)

1st scan masa buat confirm preggy 4weeks....gitu....then 2 minggu sekali sampai 8w dah nampak si comei n heartbeat(terus buka buku)..then every month masa check up scan😊

3y ago

masa scan 4 weeks nampak sda sis?

sya pergi cek 4 weeks.. tu pn rse nk cek upt sbb sblom ni kalu haid lewat sari terus pi cek tp hampa xda 2 line huhuhu skrg ni alhamdulillah da dpat rezeki pregnant

6 weeks better .. awak gi awal2 sebab docter akan scan perut awak jdi awak boleh tahu masalah dalam perut awak pastu docter akan bagi awak vit or ubat2 yg lain lah.

8 weeks..scan di swasta dah nampak janin & heartbeat..scan pun sebab nak tau baby okay ke tak sebab dalam seminggu tu asyik kluar spotting..esok dah masuk 14 weeks.