1st pregnant journey ?

hi mommy! kandungan berapa weeks anda scan for first time..? cuba share..thanks in advance mommys ?

691 Balas

4w6d... Period dh lewat smggu. Mula2 mcm ase xnak try buat upt lg sbb rse mcm awl tpi stu mlm tu xleh tido. Badan rse xsedap, lps subuh try tesg upt +ve. Tghari trus g klinik utk cnfrmkn. Alhamdulillah dr ckp cnfirm mengandung

Scan da 5 minggu 3 hari..... Alhamdulillah merasa bahagia jadi seorang ibu... Esoknya 5 mnggu 4 hari bleeding... Ambil suntikan hcg... Second suntikan hcg bacaan darah drop banyak... 5 mnggu 6 hari memang confirm miscarriage.

Me first scan on 4 weeks. Tapi Dr cakap kandungan still early that's why xnampak kantung baby and xdgr heartbeat lagi. So next week kena datang jumpa Dr lagi, check HCG level, if more than 1600 baru boleh tengok kantung(sac) baby.

Dari anak sulung sampai ke 6 ..first scan masa 6w ++ utk tahu kedudukan janin.samaada di dalam atau luar rahim.biasanya memang dah nampak baby dengan heartbeat .utk bakal baby ke 7 ni blm scan lagi..😊😊

sy scan tak tahu berapa weeks. saya terus ke klinik untuk confirmkan kehamilan and dr decided utk buat scan terus. lps dh scan baru thu dh 9 weeks time tu🤣. dh nampak baby gerak2, aktif sgt.. doc nak scan jantung pun payah.

lepas tau late period bout 1 day terus check upt. ok positive then kira bila estimate due date. then baru kira agak2 dah 10weeks baru pegi scan. sebab sekarang nk buka buku pink kena scan kt luar dulu

3y ago

ikut org sis, mcm sy 6w mmg dh nmpk kelip2 alhamdulillah

sy period lama x datang.. 5 bln x datang sbb priod sblum ni pn x stabil..tiba2 hamil.. masa first scan mmg susah nk bg tarikh sampai skrg.. tp anggaran first scan 5 week sbb bln 8 check upt -.. bln 9 check naik terang2 +

4y ago

terima kasih sbb sudi balas ❤️❤️❤️ sbb banyak comment xde orng balas 😙 sy pun doakan kandung awk sihat2 💕

i) 1st - 5 week utk confirm pregnancy nmpak kntung je☺️ ii) 2nd - 10 week nmpak baby dgn jantung berdegup🥰 iii) 3rd - 14 week, dktr nk cnfirm due date since period xregular Semoga selamat ye ibu2 semua👶🏻

5y ago

Saya 7 week tak nampak apa apa 😭

5 weeks..baru tadi pergi scan..tapi tak nampak lagi dokter suruh datang lagi 2 minggu..excited sangat lama betul rasa nak tunggu 2 minggu lagi..#firstbaby

5y ago

Semoga dipermudahkan semua urusan kita ye... ❤

Dah cek upt positif 2 kali cek trs pg scan.. Sebab haid x teratur.. X ingat bila last menses.. Scan dah 5 mggu.. After 1 month scan lagi dah 11 mggu dah.. Baru dpt confirm edd