TIPS 1st Pregnant🤗

Hi mommy di luar sana, boleh share tips tak cara penjagaan kandungan awal. Tak kesah dari segi apa pun , kalau sudi share lah tips 😘 Thank you

4 Balas

banyakkan rehat..paling penting ambil folic asid sekiranya belum lagi buat buku pink..makan bekhasiat kurangkan manis elak kene GDM...selalu doa...usap perut zikir Ya Mubdi selalu 99x atau lebih.. inshaAllah...enjoy your pregnancy 😊

3y ago

sama²...semoga kandungan sis sihat sampai bersalin...doakan saya juga ya sis😊

folid acid penting sngt2 n jngn stress2 ye mommy 😊 org kata mommy happy baby pun happy , tapi saya hati tisu betol , orang cakap jangan nangis lagi saya nangis 🤣 jngn contohi itu 😂

3y ago

btul.kena happy.ms sy kt ward bersalin nov 20 ritu, ramai bby nngis teruk2. pstu ibu dia pn sm nngis.then sembang2 dptla tau ibu tu ms preggy byk stress,kuat nngis.bby kuar jd gtu. nurse pn ada ckp jgn stress2. mcm sy alhamdulillah spjg preggy tu berjy elakkan stress. tipulah takde kan. tp sy switch ke perkara yg hepikan sy & sy amalkan lantak pegilah bnda yg buat stress tu n lbih pk baby sy. alhamdulillah bby sy kuar sgt senang dijaga. bukan jenis nangis,senyummm je even blom sminggu n tau2 tgh dukung elok dia da tido sdri. ramai ckp mudah btul anak sy ni. then sy dpt tau yg emosi ms preggy akn reflect baby bila keluar. kalo tgh awal tri,lagilah. bleh gugur ok.so better jgn n cuba hepi2.

banyakkan berehat jgn buat kerja berat2 sis . and jgn skip makan folic acid . minum susu makan makanan berkhasiat . semoga dipermudahkan urusan ya sis

Bykkn makan berkhasiat.. Mnum susu mkn folid acid vitamin yg boleh tmbh drh.. Jgn buat kje berat2..

3y ago

Semoga dipermudahkan segalanya 😊