How to get pregnant

Please share with me tips how to get pregnant. Thank you

6 Balas

You can try susu kurma. As I realize, when I minum susu kurma, mesti akan melekat. My first pregnancy was after 6 months of marriage, masa tu struggle nak pregnant smpai mcm2 try. Then I ada minum susu kurma for saja2 and at the same time I ada beli opk so I pakai itu and bila double line saja trus bersama dgn suami, then x lama kemudian I got positive. Then my second pregnancy plak mmg x d jangka juga, saja2 buat susu kambing campur kurma. And i dont know if i miss count saya punya subur, and I didnt check subur pakai opk pun and I was pretty sure I x subur pun time saya dgn husband, then x lama kemudian I got positive line lg. Just try susu kurma, manatau menjadi dgn you. And also makan taugeh during your period sbb taugeh fungsi dia mematangkan telur. Selamat berusaha 😊💪and fyi, folic acid xkan buat kita subur but its a preparation utk mengandung utk elak xkematangan pada otak bayi. Thats why if you have a plan utk mngandung, doktor galakkn makan folic acid.

5y ago

Ok boleh nanti sy cuba. Thanks dear!

Kena bersama suami time subur. Pastikan tahu tarikh kesuburan. Chances lbh tinggi. Jgn stress just enjoy.

5y ago

Thanks dear for info.

Selepas bersama suami..baring dalam beberapa minit..kena kerap bersama

Kena tahu waktu subur then bersama dgn suami

Mkan acid folic..😊

iui/ivf..