Keluar awal

hi mommy. .dekat sini ade ke suka pujuk baby keluar awal. .klu ade. .mommy start pujuk time bpe week n bby keluar bpe week. .2 3 hari nie rasa mcm tak sabar je nk suruh bby keluar awal tp mesti la tunggu bby da ckup bulan kn. .sy baru 35 weeks. .tp rasa mcm 36 -37 nak start pujuk bby je. .

7 Balas

sy msa kandungan 37w start pujuk baby kluar cpt psl awl² dah dpt tarikh serah diri..pujuk punya pujuk smp la cun² 40w bru dia nk kluar.. serah diri sehari sblm 40w..yg suprise nya..hari ni nk gi hospital serah diri sblm gi hospital 8am+ air ketuban kluar..bnyak sgt²..tp syg last² czer...hmm

saya start 37weeks pujukk borak dgn dia ckp adek cptt la kelur mama x sabar , butt haha tk kuar punn lgi skrg genap 38weeks due date 16/9 😭 ad baca cara nak cptknn branak dari due date jln itik n sebagainya da try but baby still nak merap lgi n still active menendang

2y ago

sama dengan saya.. baby da 38weeks. Masih active. exercise, pujuk baby pun sama. sakit2 pastu hilang.. tk tau nak buat apa lagi . risau takut overdue.

Sy pon pujuk bby bilaa start 37w mlm sblum ketuban leaking sya mkn nenas dan bersihkn rumah smpai sakit kaki dan pinggang, mlm tu truss pecah ktuban esok tgh hri sya dan bersalin normal

2y ago

Sapu” shaja, kemas sampah.. lama gk lebih kurang 2 jam kemas rumah berdiri terus sbb kbtulan husband dpt rumah company tpi rumah tu kena kci tingl owner lama dlm keaadaan kotor dan byk smpah..jdi sy tlong bersihkan.. xpyh angkt berat ya

Doc bagi tarikh induce je trus pujuk baby kuar anytime before induce. Alhamdulillah 2org anak dh menjadi hehe. Pecah ketumban dan sakit contraction dtg 🤲🏼

Sy pujuk masa hari kena induce. Sebelum tu dh pesan byk kali. Bila doktor suruh keluar sila keluar. Alhamdulillah dgr ckp.

2y ago

alhamdulillah la klu mcm tu. .sy pown mybe induce sbb on medication. .dr ckp da sblm 39 kne bersalin. .tp mntak2 la bby nak keluar awal sblm induce tu

Sekarang pun boleh puan. Doa semuanya baik belaka ya !

2y ago

in shaa Allah. .tu laa. .tp takot pjok awal sngt nnti bersalin awal plk. .ddk plak ward. .nnti sy plak yg mnngis nye 😂😂

bole dah nak pujuk tu