Tak Keluar Air Susu

Assalamualaikum.. Sy nak Tanya.. Sy da 35 week nk masuk 36 week..tp breast tak keluar susu lagi.. Ada kawan sme gan sy da keluar tp sy tak lagi.. Normal ke atau tak..takut pulak sy.. Ade yg mcm sy ke? Apa patut sy buat?

3 Balas

Waalaikumussalam wbt. Memang kena check ke? 😅Saya tak pernah buat masa mengandung. Cuma berdoa sahaja dapat menyusukan soleh saya ni sehingga umurnya 2 tahun. Sehari selepas bersalin baru ada peluang utk menyusukan anak. Tu pun terfikir juga dan risau kalau tak ada susu. Alhamdulillah, dengan bantuan misi.. Saya rasa yakin lepas tu.

5y ago

Oh mcm tu.. Tu la sy rse takut sbb kawan2 semua pregnant skali.. Tgok dorg cerita pasal air susu da keluar.. Tp sy tak lagi.. Harap smua baik2 la kn.. Terima kasih

Tak pe. Awal lagi. Jgn fikir negative. Inshaallah lepas bersalin ada nanti tu. kena terus keep on direct feed utk stimulate susu tu keluar. Mindset kena positive. Kalau susu sikit pon jgn stress. Awal2 mmg susu sikit. Ikut demand baby. Perut baby kan kecik lg.

sy 28w tapi susu tak keluar lagi normal ke ?? risau pulak jadi nye ..