Selepas Pantang X Dtg Period

Hi mommy comel.. Sy lepas habis darah nifas pastu period selama 5hari..smpai la skrg x dtg2 period lagi skrg baby sy dh 5bulan..baby deret bf.. Ada yg sama mcm sy? Sampai bila ya period x dtg? Tq

14 Balas

Depend pd bdn kita mcmne..klu direct bf ank..ada org smpai setahun xdtg period jika bf ank... Ada org lepas bis drh nifas sbulan lepas.tu dh period..pape pn tgk hormon msing2 mcmne ..stiap org xsm 😉

Sama, first datang time baby 3 bulan then stop and datang balik time baby 5 months. Normal tu. Itulah kelebihan menyusu badan. Menjarakkan kehamilan rapat tapi bila dah period jaga2 takut lekat

Normal tu sis. Kakak ipar saya sampai baby dia 8 bulan, dia tak period sbb bf kan baby dia. Depend on hormone masing2. Tapi tak dapat period lepas bersalin tu normal. 🤗

Sy lepas bersalin cuma darah nifas je, pastu tak period dah smpai sekarang, baby 4 bulan dah.. ada yg cakap klau fully bf, tak period.

Selagi baby bf mmg normal dik period lambat.akk dlu stahun lbh bru period.anak no3 je cpt sbb 6bln je bf.yg lain semua lambat

Klau bf baby secara exclusive, ya blh xdtg period..cumanya kena jaga2 la waktu bersama, ramai yg tak sedar mengandung

Sy first bby smpai setahun xperiod. Anak no 2 awal anak 8 bulan mcm tu da period. Tgok atas org jugak..

sy sampai 6 bulan tak dtg pastu skip 2 bulan.. skrg bby dh 11 bulan baru 2 kali dtg bulan

Saya lps pantang sampai la skrg xdtg period baby dah setahun lbh dah baby sya fully bf

Normal..dlu saya smpai 3tahun xd period.ank bfd sepenuhnya