Bersalin awal atau lewat

Hi mommy's... Bole sya tahu. Mommy pregnant pertama kali. Bersalin paling awal berape minggu? Sya skrg dh 32 minggu. Boleh share pengalamam mommy.. sya agak nervous lak sejak masuk trimester ke 3 ni. #ingintahu #firstbaby #firstmom

22 Balas

saya anak 1st 39weeks 4day. kerap mengeras. takda rasa sakit. pegi hosp bukaan bru 1cm, tp kena tahan sbb baby kurang gerak. hari ke 3 patut kne induce. tp contraction da dtg. pkl 9 msuk LB 4cm. pkl 1.30 bby lahir. ank 2nd 38 weeks. mmg dah ada contraction bru pegi hosp. mse doc pecahkan ketuban 4cm tu tgk baby dah berak. trus kena emergency czer. kne sentiasa pantau pergerakan baby ye.

2y ago

baik la sis.. insya allah.. terima kasih penerangan nya. semoga dpt membantu sy utk ank pertama ni.