IUCD

Hi mommy & bakal mommy. Nak tanya, sape yang pernah pakai iucd. Ada kesan sampingan tak? Sebelum ni saya tak pernah guna apa2 perancang kehamilan. Ingat lepas lahir anak no.4 ni, nak stop production hehe

3 Balas

sye pernah pkai,tapi x sesuai. ikut bdn jgk. mule2 pkai mmg akan senggugut kjp. tapi sye senggugut teruk smpai 4 hari non stop. so doc bukak blik. skrg mkn pil je hari2.

5y ago

xpe try je. bukak n pasang alat tu x rsa ape2 pun. x sakit lngsung pun. nnty ank no 2 nnty sye nk try lgi pkai tu.

Eh jgn mcm tuu lagi ramai anak lagi bagus makin bertambah umat Nabi n kelebihan anak ramai slh 1nya ialah nanti bila time parayaan mmg rmh meriah...

5y ago

Mmg nak anak ramai2. Tapi umur makin meningkat mcm bahaya plk nanti. Tu yg nak stop je smpi no. 4

harap² semua nya baik² kan . akk sy pun pakai iucd . sy lepas ni pun rasa nk pakai jugak hihi

5y ago

mimi : bkn taknak . tp jarakkan 3 tahun .. kewangan kene kukuhkan dulu . n harap yg sulung mampu utk jaga adik² nya n lebih sygkan adik² nya nnti . ayeesha : hehe mana² saja yg terbaik kan😉