Kuantiti susu bayi 1bulan - 2bulan

Mommy , baby saya hampir nak masuk 2bulan tapi dia cuma minum susu 2oz je setiap 2 hingga 3jam . Saya pernah try bagi 2oz setengah , tapi baby tak habis dan dia terus tidur . Adakah normal atau baby masih belum cukup susu ?

5 Balas

takpe sis. bg susu ikut perut baby, perut baby xsemua sama. jgn overfeed or lessfeed je. asal baby kenyang tido pn lena

4mo ago

dia tak crancky dh, if tak cukup confirm dia menangis..tu anak sy la sbb kkdg pun baby lain2

Baby sy pun minum 2oz lebih sikit je awak. Kadang2 je die minum lebih

takpeee, jangan paksa baby minum.

Minum susu apa?

4mo ago

lactogen .

cmpur ker susu

4mo ago

Sedutan pam & sedutan baby tak sama tau awak. Baby kalau sedut lagi banyak dia keluar