sukatan susu bayi

salam mommies, baby saya umur sebulan. baru nak ajar susu formula. saya ada baca, baby sebulan sukatan susu 1oz - 2oz. tapi baby saya 2oz tak cukup, dia nangis nak susu lagi. normal ke macam tu ? #ingintahu

2 Balas

Anak saya dah 26days. Dia dh boleh minum 3oz. Kdg habis, kdg2 tak. Pendapat saya slowly introduced 2.5oz dulu. Kalau nmpk dia kenyang, mksdnya cukup dah. Lepas 1-2w boleh tambah lg 0.5oz. Lain baby lain keperluan dia bergantung pada berat badan dia. Moga dipermudahkan urusn awak. Masa anak saya jaundice, saya beri 2oz. Doc advice tambah kpd 2.5oz sbb berat dia dh bertambah.

Maybe dia mengantuk, tak selesa dll. Klu kita sua susu mmg dia akn ambik jugak sbb dia xreti express benda lain. Nagis je