nak tanya

Hi mommy ASSALAMUALAIKUM mommy ade buat senaman simple x mcm jogging or lain2 selalu buat senama mcm mana Bole share x ... utk awal kehamilan ke ... dan nak bersalin ke senaman

1 Balas

Kalau awal hamil tak digalakkan la sbb baby pon masih tak kuat kan. Dah hujung2 hamil tu boleh je kalau nak lari² anak, banyakkan jalan, lebih banyak gerak senang bersalin inshaAllah. Tapi disarankan kejap² stop ye. Takut baby pulak penat. 🥰

3y ago

kalau awal hamil selalu nya 3bulan kebawah. kalau boleh jangan buat keje berat. saya dulu keje rumah memang tak boleh buat. bila dah trimester ke3 tu kena banyakkan bergerak pulak untuk senang bersalin 🥰