Senaman trimester ke 2

Salam hai mommy.. sape2 boleh share tak senaman ape yg korang pernah buat mase trimester ke2..? Sye baru nak start buat senaman.. sbelum ni tak brani nk buat sbb threatened miscarriage.. ni msuk trim 2 rase mcm oke kot kan nk start exercise..#SeriusTanya #firstmom #ingintahu any suggestion or advice.??

2 Balas

dah tanya doktor tak apa jenis senaman yg boleh awak buat? sebab ada sejarah threatened mc tu, takleh bersenam suka2 hati mcm org yg tak ada masalah. maybe boleh start light walking atau simple stretches macam yoga etc. tp apa2 hal pun make sure dapat green light doktor.

Saya just buat brisk walk and naik turun tangga. Awak boleh search dalam YouTube then pilih ikut preference awak.