Senaman semasa kehamilan

Hi mommies, sepanjang pregnant selalu huat exercises? Or tak buat?#firstmom #firstbaby

11 Balas

Paling mudah sekali beli gym ball je. Saya jenis yang tak pernah exercise sebelum ni so bila buat exercise tu jadi sakit badan lagi lagi pregnant ni badan kita berat tampung baby lagi kan. So saya minta husband belikan gym ball dan buat exercise guna gym ball. Lebih mudah dan jadi lebih kerap exercise sbb exercise tak berat sgt sambil tengok tv pun boleh buat. Boleh cuba 😊

ada niat nak exercise tapi tu la niat je buatnya idak pon hahaah..cuma banyak2 kan berjalan kesana kesini..kdg shuben kerja kita jalan2 dlam pasaraya hbis kita masuk setiap sudut dlam pasaraya tu.

Hri tu smpat walkathon 5km. N jln mall stiap mnggu 2km. Pilih mall bsar2. 🤣🤣 mmg sblum ni jnis jalan laju, skrg pace kne perlahan sikit.

Depends on the mood.. haha.. tmpt sy kk ada buat program yoga camtu utk antenatal class.. so blh la timba ilmu sikit sambil² exercise tu

xdelah. sy jenis malas jugak so exercise yg sy buat bykkn turun naik tangga, berjalan n bersama suami. tu jelah huhu

Banyakkan berjalan je. Sy hari2 jalan byk agt kat tmpt keje. Cepat sgt bukaan sy walaupun anak first.

kemas2 rumah dan naik turun tangga dari tingkat 4(rumah xade lif😂) .. buad dua nie pon berpeluh

hari2 senaman jalan kaki sebab kena pergi kelas ngaja 😂smpai la beranak

berjalan pun dikira exercise. tu je larat buat. hahaha

buat jalan itik, lenguh betul bahagian lututt 😭