Belajar Berdiri

Mommy... Anak 6 bulan dh bleh ke eh ajar berdiri.. Sbb anak sy dh pandai nk berpaut... Bile kite pegang tgn die, die pandai tarik badan die bgun duduk.. Pas tu bile duduk kite pegang tgn die, die pandai tolak badan die nk bg berdiri... Dh kuat ke eh tulang kaki die... Risau pulak takut x kuat lg

2 Balas

normal sis baby sya pn sama mcm tu until now pn sama berpaut nak berdiri,duduk pastu bgn sendiri,now dah bukak langkah nak berjalan dah setapak dua 😍..sis kna alert jgk sambut jika baby nak terjatuh

4y ago

sama la sis ngn baby sya ni jatuh terlentang dah byk kali isau jgk..tiap kali bby sya berdiri sya stanby kan bantal kt blkng xpn sis bleh beli Eva foam map bg dia main ats tu atleast jatuh xsakit..sy beli eva foam map tu alhamdulillah kurang jatuh dah kalo jatuh pn ats foam tu xsakit sgt kepala dia kena lantai..seriwau dgr dia melalak bila jatuh ats lantai 😭