Late booking

Hi mommy. Ada yang tau tak kenapa kita late booking kena refer ke hospital? -kisahnya bermula, saya tidak tahu yang saya preggy anak no 2. Sebab tiada simptom macam preggy yang pertama seperti mual,loya muntah dan sebagainya. -period pun tidak menentu selepas saya bersalin anak yang pertama. -check upt double line sbb suami tegur perut saya mcm bukan buncit biasa. Dia kata macam buncit ada orang kat dalam. -call kk utk buat appoinment dan buat buku pink -dapat tahu saya preggy dah 28 weeks and agak terkejut. -doktor kata kebiasaannya yang late booking ni refer ke hosp dan saya lupa bertanya knpa perlu refer hosp sebab hati dan minda dah ke lain dah waktu tu. -sekadar ingin tahu kot ada pengalaman dari mommy sekalian. -moga dipermudahkan segala urusan kita semua.

2 Balas

sama kes macam Saya masa anak sulung.Pergi kk masatuu da 28w n sempat sekali scan tau2 bersalin 🤭.Tapi masa saya tuu die xad laa pulak suruh refer hospital.Maybe sekarang prosedur da lain.Moga dipermudahkan ye

ikut je saranan doktor tu. refer ke hospital masa kandungan 28w is logic memang dah kes lewat kan