Mengidam aiskrim

Hello mommy... Ad tak mcm sy mengidam nk mkn aiskrim n suka mnm air sejuk n bahaya tak.. Ad yg bgi tw nnty bby besar ?... Kdang sy try than jk x mkn aiskrim tp bla dpn mata.. Susa plk nk menolak??... Sejak kndungan da 27 minggu 2 hari... Asyk nk mkn aiskrim.. N kdang sy pndai mengidam mkn gula² yg pedas...

31 Balas

Dulu ada org nasihatkan saya jgn terlalu minum air sejuk. Takut baby besar. Tapi saya tetap suka minum air sejuk. Tak kira subuh ataupun tengah malam. Bila perut dah besar rasa panas lain macam. Tengah2 malam pun saya mandi sebab tak tahan panas. Bila baby dah keluar tak besar mana pun. 2.4kg je. Jd kesimpulannya minum air sejuk bukan penyebab baby besar. Ikut pengalaman saya la

saya skrng dh 31w. hari² mkn aiscream.🤣🤣husbnd outstation.bla husbnd balik ,sya akan stop trus.sbb xnak kena bebel.tp baby msh kecik kot. mgkin sbb mak dia kcik.1.3kg bby skrng.. ingt lg 2 mggu nk kontrol dh.🤣 skrng nk habis kn stock aiscream dlu.. lain mcm sngt dh trimtr ke 3 ni.dulu msa mula2 nk mkn manis pun muntah.

5y ago

31weeks berapa hari sis? Due bila?

Ada. Bnde sejuk n coklat . Walaupon ad org ckp jgn minum ais t bby besar . Tpi member sye dr first mengandung - bersalin alhamdulilah ank dia okey je. Pasti kn bila g kk tnye berat bby n bby ok . Tak jdi masalah rasanye .

Blh je mkn....cume...jg2 jla..jgn smpi ade kncng mns..yg tu jd pnca baby bsar....btw ibu jg kshtan baik2 yer...sis pon gtu jgk mcm2 rse nk mkn..tp bmbng effect kncng mns ku gagahkn dri agar xkcndang hahahah.....

Biasa ja tu sis tapi kdg2 bahayalah untuk kesihatan,saya masa pregnant 7 bulan ketagih makan ais krim magnum ,wajib mkn 2 batang sehari selama 2 bulan lebih ketagih,mujur kena ceramah dngn husband sruh stop😂

Hehe sebelum ni sy hari hari makan aiskrim, air sejuk mmg sentiasa.. Tapi last checkup naik 4kg terus stop habit makan aiskrim 😂 tapi air sejuk tak stop lagi 🤭

Pengalaman saya pula asyik sedap nak gigit ais jek. Sampai mak dan kawan² sekerja tegur. Sebelum mengandung takda la pulak nak gigit² ais tu sebab ngilu.

Kwn sya mkan aiskrim byk time preg.ank lahir slalu selesema dan sakit.doc ckp kesan ibu trlalu byk mkan aiskrim time preg.smpi paru2 baby berkahak dr dlm perut

Buat ms ni alhamdulillah..sy minum je ais ngan mkn ais krim..pagi² sarapan kena air sejuk..hehu..nikmat ase..ptg start minum air masak byk² smp mlm..huhu..

masa first baby, 2 bulan sebelum bersalin hari2 dok makan aiskrim n tembikai. musim panas agaknya. Alhamdulillah baby okay je. lahir pun tak besar sangat.