Selalu Risau Kan Baby Dlm Rahim?

Hi mommies. Sy selalu sngt ada perasaan risau takut2 ada ape2 jd at baby. Lagi2 bila byk baca kes2 yg baby meninggal dlm rahim semua tu. Sy sekarang 16 weeks. Boleh share x ape yg mommies buat klau slalu ada perasaan mcm tu. Atau sape2 yg 16 weeks jgak boleh share x mcm mane pengalaman pregnant skrng. Rasa at perut semua tu mcm mane... Sbb kdng ada hari sy rasa mcm perut sy bsr sikit n rasa jgak prgerakan tu wlau soft je. Tp hari ni rasa mcm kecik sikit n xde rasa ape2.. Sy kerap sngt sakit d bhgn ari2, sakit d bhgn punggung n pinggang lately ni. Btw thanks mommy sudi kongsi experience.

2 Balas

First kena lah doa yg baik2 untuk kesihatn baby dan mommy. Lepastu jangan fikir negatif jaa takut jejaskan kandungan. Mommy kena cari inisiatif utk happy kan diri jangan stress2 tau. lepastu jaga pemakanan. 🤗

5y ago

Tq awk😘 In shaa Allah

Yup, me too.. Rasa mcm tiap2 minggu nak scan tgk baby dlm perut.. 😅

5y ago

Aaminnn 😊😊