Face&Body Acne During Pregnancy

Hi mommiessss, siapa yang macam sy ade acne yg teruk di muka, dada, blakang badan during pregnancy? Ia akan hilang selepas bersalin ke? Mintak share siapa yang sama macam sy 😍🙏🏻#firstbaby #1stbaby #seriusnanya #babyfirst #mommybuntu

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Masa prenancy yg pertama, jerawat kat belakang badan. Muka bersih. Sekarang, prenancy yg kedua, jerawat kat muka. Lg2 kat dagu. Sbb hormon. Redha jela. Lps bersalin hilang laa tu.

2y ago

Ikot org jugak sis. Ada org time kali pregnant alahan teruk, next pregnancy pun sama jugak. Mcm saya, kali pregnant alahan tak teruk, tp tulaa dia naik jerawat kat muka plak lpstu berparut. Nak kua rumah pun malas nsib baik pakai mask. 😅 Dah trimester kedua ni la baru rajin nak mekap mcm dulu. Yg first baby girl, yg kedua ni tak tahulaa, org kata baby boy, sbb alahan tak teruk, muka breakout. Redha je. Yg penting spjg pregnant takda masalah n baby sihat. 🌹

VIP Member

Sama macam saya😂 since pregnant ni dahi naik jerawat batu nanah2 tu .. then belakang badan naik jerawat ruam2 sampai laa bahu n dada 😫😪 sabar je laaa 😜

2y ago

Sama sis 😭 kdg2 rasa malu kan. Tapi takpe lah, inshaAllah lepas bersalin kulit kita normal yaa

Saya kena jerawat kat belakang badan smpai ke lengan. Sekarang sy pakai sabun dgn lotion sebamed alhamdulillah makin berkurang. Sesuai dgn kulit sy.

2y ago

During pregnant sis

YaAllah sama sis srs sakit jerawat kat muka badan dada..saya pun 1st preg tp tkpa kita enjoy the moment..🥰🥰

2y ago

Ye, kdg2 tgok diri dkt cermin mcm tak boleh trima. Sebab teruk sangat rupa nya. Tapi takpe lah 1sy baby 😍

sy pun dulu macamtu jgk. hilang 2 3 bulan lps bersalin.

2y ago

Lama juga nak hilang tu ya, ada pakai apa2 ke atau hilang sendiri?

sama kita. rsa insecure ya, tangan gatal nak garu pun ya

2y ago

Itu lah masalah nya, tangan ni dok merayap je 😅

hilang selepas bersalin..

ya