Face&Body Acne During Pregnancy

Hi mommiessss, siapa yang macam sy ade acne yg teruk di muka, dada, blakang badan during pregnancy? Ia akan hilang selepas bersalin ke? Mintak share siapa yang sama macam sy 😍🙏🏻#firstbaby #1stbaby #seriusnanya #babyfirst #mommybuntu

8 Balas

Masa prenancy yg pertama, jerawat kat belakang badan. Muka bersih. Sekarang, prenancy yg kedua, jerawat kat muka. Lg2 kat dagu. Sbb hormon. Redha jela. Lps bersalin hilang laa tu.

4y ago

Ikot org jugak sis. Ada org time kali pregnant alahan teruk, next pregnancy pun sama jugak. Mcm saya, kali pregnant alahan tak teruk, tp tulaa dia naik jerawat kat muka plak lpstu berparut. Nak kua rumah pun malas nsib baik pakai mask. 😅 Dah trimester kedua ni la baru rajin nak mekap mcm dulu. Yg first baby girl, yg kedua ni tak tahulaa, org kata baby boy, sbb alahan tak teruk, muka breakout. Redha je. Yg penting spjg pregnant takda masalah n baby sihat. 🌹